image

image

image

Lokal information

Vernet-les-Bains ligger på 650 meters højde ved foden af den 2785 meter høje Canigou bjerg, godt beskyttet mod regionens vinde. Det er kendt for at have det bedste klima i Frankrig, ikke blot på grund af 300 soldage om året, men også på grund af den rene, tørre og iltholdige luft (Frankrigs første "village arboretum"). På H.C. Andersen's tid var det et kendt kursted, besøgt Ægyptens vicekonge Ibrahim Pacha, dronning Victoria's datter, mange af Europas aristokrati, såvel som H.C. Andersen selv (10 juli 1846 på et to ugers kurophold).

place-hca-skilt (31K)
Idag er det stadig et kursted, dog ikke så mondænt, og det besøges nu mere af naturelskere og vandrere. Vernet ligger i det katalanske naturreservat, og har en række markerede vandrestier, mountain bike stier, og en storslået, uspoleret natur der væksler mellem rå bjerge, grønne dale, floder, vandfald, grotter og varme kilder.

Byen (med ca. 1500 faste indbyggere) har 6-7 restauranter, 2 barer, 1 casino, 2 bagere, 6 læger, dagligvareforretning, supermarked, udendørs marked 3 gange ugentlig, indendørs og udendørs offentlig swimmingpool. Der er mange festlige arrangementer og kulturelle aktiviteter i sommerperioden, og meget stille om vinteren. Men så er det kun en times kørsel op til Pyrenæernes skicentre, ved Font Romeu og Les Angles.

I nærheden ligger den befæstede by Villefranche-de-Conflent, tegnet af Vauban, samt den områdets større by Prades (ca 7.000 indbyggere), kendt for frugtplantager og regionens største udendørs marked (hver tirsdag). Ind mod Perpignan (105.000 indbyggere)som er departementets administrative hovedstad, kommer man igennem Frankrigs største vindistrikt Roussillon - der angiveligt står for 30% af al fransk produktion af bordvine, samt 70% af alle hedvine. Især er Muscat de Rivesaltes og Grenache kendt. Kraftige rødvine er de mest udbredte, (der anbefales konsumeret til daglig, dog med moderation, det er nok en medvirkende årsag til at folk lever længe i disse områder.

Middelhavets strande ligger ca en times kørsel fra Vernet, det gør også Spanien med et udvalg af indkøbsmuligheder og gode restauranter. I hele regionen er der mange historiske udflugtsmuligheder indenfor en times radius. Toldfrie Andorra ligger ca 2 timers kørsel fra Vernet.

Fra Danmark er det ca 1850 km til Vernet-les-Bains, dvs ca 18-20 timers bilrejse inklusive pauser, og de fleste, der kører selv, vil vælge en overnatning på halvvejen. Beroende på sæson, er der biltog mellem Hamburg og Lörrach (ved Basel) samt til Narbonne.

Vernet-les-Bains ligger knap en times kørsel fra Perpignan internationale lufthavn, og ca 2 tiomers kørsel fra Girona (Ryanair: Barcelona) lufthavn.

Momondo er et søgeværktøj for flyrejser. Se www.momondo.com . Aktuelle lufthavne er Girona (Barcelona), Perignan, Montpellier, Carcassonne eller Toulouse. Der er daglige flyforbindelser via England til Perpignan og til Girona fra en række andre lufthavne, bl.a. Billung og Tirstrup med Ryanair.com

Local mapIndex: Om os | Landsbyen | Husene | Arkitektens mening | Lejepriser | Booking | Gæsternes mening | Lokal info | Fotogallerier | Videos | Resourcer | Kontakt |

image
image